Help en veel gestelde vragen

1. Kan ik mijn pincode veranderen?
2. Ik ben mijn pincode vergeten, hoe kan ik dit weer te weten komen?
3. Mijn cijfers kloppen niet, wat moet ik doen?
4. Ik begrijp de oefeningen nog niet, wat moet ik doen?
5. Hoe werkt het cijferzoekprogramma?
6. Hoe vul ik het zoekformulier in?
7. Kan een ander mijn cijfers zien?
8. Dat is handig die cijfers, als ik ze kan hacken, zijn mijn cijfers dan aangepast in het systeem?
9. Hoe can ik contact opnemen met de webmaster?
10. Wat zijn leerdoelen?
11. Hoe werken de oefeningen?

 

 

Staat jou w vraag hier niet bij? Gebruik het reactieformulier om deze te stellen.

 

 

 

 

 

1. Kan ik mijn pincode veranderen?
Nee, dit kun je niet zelf. Misschien dat dit in de toekomst wel gaat lukken. Daarvoor zijn de mogelijkheden op het moment te beperkt. Als je dit echt perse wilt kun je wel een verzoek bij dhr Helder doen tot aanpassing van je pincode. Hij kan dit dan voor jou aanpassen. Dit verzoek zal je hem persoonlijk moeten doen. Dus in de les ofzo.

top

2. Ik ben mijn pincode vergeten, hoe kan ik dit weer te weten komen?
Op dit moment is de enige mogelijkheid dat je de pincode opnieuw aan dhr Helder vraagt. Hij zal hem dan aan je geven. I. v. m. bescherming van persooonlijke gegevens kunnen de pincodes niet per e-mail of iets dergelijks gestuurd worden.

top

3. Mijn cijfers kloppen niet, wat moet ik doen?
De kan is groot dat de docent deze verkeerd heeft ingeoverd. Vraag ernaar bij de betreffende docent. Let wel op de laatste bijwerkingsdatum. Er wordt regelmatig ge-update. Desondanks kan het toch voorkomen dat de cijfers niet of niet volledig op te vragen zijn.

top

4. Ik begrijp de oefeningen nog niet, wat moet ik doen?
Het beste kun je zelf nogmaals de tekst in het tekstboek goed doornemen. Probeer daarna dit toe te passen op sommen in met name het werkboek. Wanneer je er dan nog niet uitkomt vraag dan naar de betreffende docent. Hij kan jou dan eventueel extra uitleg geven. Let er wel op dat je dit doet op een moment dat het hem uitkomt. Of spreek desnoods wat met hem of haar af zodat je na de les nog eens goed naar de lesstof kan kijken.

top

5. Hoe werkt het cijfer zoek programma?
Je ziet, als je de juiste gegevens invult, een tabel verschijnen Een mogelijke tabel hiervan zie je hieronder.

Periode: Dit is de nummer van de periode. Er zijn drie perioden per jaar dus periode nr 1 is ook rapparot nr 1.
Omschrijving: Dit is een naam of omschrijving die de docent aan het werk geeft. Veel docenten vullen hier niets in.
Vak:
Het vak waar je een cijfer voor hebt gekregen
Cijfers: Hier staan jouw behaalde cijfers in een schaal van 10 tot 100. Wanneer dit vakje leeg is zul je dit moeten inhalen
Gewicht: Het aantal keer dat een cijfer telt. Wanneer hier niets ingevuld staat gaat het om een periode cijfer. Dus je gemiddelde
Opmerking: sommige docenten zetten hier opmerkingen bij die voor een bepaald cijfer gelden

Let verder goed op de bijwerkingsdatum!

top

6. Hoe vul ik het zoekformulier in?
Vul bij voornaam je roepnaam in zoals deze bekend is in het systeem van school. Wanneer je geen tussenvoegsel, zoals bijvoorbeeld 'van' in je naam hebt, laat je het veld tussenvoegsel leeg. (Dus ook geen 'vul in') Vul bij achternaam je achternaam in zoals deze bekend is in het systeem van school. Kies bij het veld klas de klas waar je in zit. Bij de periode keuze geef je aan van welke periode je cijfers wilt bekijken. Bij elke periode staat het rapportcijfer ook vermeld. Klik vervolgens het vak aan waar jij cijfers van wilt bekijken. (Het vak moet overeenkomen met dat wat in je rooster staat). Klik daarna op de zoek button of toets enter.

top

7. Kan een ander mijn cijfers zien?
Nee, iedereen heeft een persoonlijke pincode die je nodig hebt om je cijfers te bekijken. Bewaar deze daarom goed en laat je pincode aan niemand zien.

top

8. Dat is handig die cijfers, als ik ze kan hacken, zijn mijn cijfers dan aangepast in het systeem?
Dat is natuurlijk wel een leuke gedachte. Helaas, ik moet je teleurstellen. Als het al zou lukken om de lijst te hacken heb je daarmee nog niets veranderd. Het systeem achter de site heeft namelijk GEEN ENKELE conncectie met het systeem op school waarmee de rapporten gemaakt worden. Bovendien worden de cijfers regelmatig 'overschreven'. Het werken met de cijfer overzichten op deze website is dus 100% veilig.

top

9. Hoe can ik contact opnemen met de webmaster?
Surf naar het reactieformulier en vul alle velden in. Je kunt ook een e-mail sturen.

top

10. Wat zijn leerdoelen.
Leerdoelen zijn omschrijvingen van dingen die je moet kunnen, weten enz. voor een repetitie of SO. Bij elk leerdoel staat een verwijzing naar een paragraaf waar het leerdoel behandeld wordt. Soms staat een verwijzing naar het werkboek in het blauw. Dat betekend dat dit leerdoel vooral in het werkboek behandeld wordt. Wanneer je alle leerdoelen beheerst is de kans zeer groot dat je een goed cijfer haalt voor de overhoring. Verder kunnen de leerdoelen gebruikt worden om jezelf te controleren.

top

11. Hoe werken de oefeningen?
De oefeningen dienen om jezelf te training in het maken van bepaalde opgaven. Voor elk hoofdstuk zijn minimaal 3 oefenopgaven beschikbaar. Achter elke opgave staat een knop waarmee je het antwoord kunt zien als je er op klikt. Dit antwoord is altijd zeer beperkt. Zo staat er bijvoorbeeld nooit een reden voor het antwoord. Deze reden wordt echter wel vaak gevraagd. Voor een uitgebreide uitleg met een reden voor het antwoord kun je op 'uitwerking' klikken. De soort opgaven sluit aan bij SO's en REP's natuurlijk zijn dit nooit dezelfde opgaven.